Daily Digest – Pretparkdiscussies op 02/09/2014

Om te beginnen een klein debat over vrouwen in het leger nav een mooie reportage over de gelijke behandeling van mannen en vrouwen in het Noorse leger. Doorprikte heel wat ‘mannen zijn van Mars, vrouwen van Venus’ gezever. De vraag werd gesteld hoe wenselijk het is om vrouwen naar het leger te laten gaan als je tegen het concept op zich bent. Je kunt een discussie voeren over de wenselijkheid van de dienstplicht en defensie in het algemeen, maar ik denk dat in de huidige omstandigheden er ook gestreefd moet worden naar gelijke behandeling binnen bestaande structuren.

De reportage vind je trouwens hier.

Daarnaast nog redelijk wat verder borduren op de diefstal van de celebrity-naaktfoto’s en dan vooral over hoe de pers over het voorval bericht.

En een debat dat al een paar dagen aansleept gaat over deze vraag: “Hoe verschrikkelijk naïef en extreem onwetend jongens/mannen zijn over mechanismes en frequentie van sexual harassment, en wat voor afschuwelijks het met vrouwen doet, raakt mij erg. Hier in deze groep zie je ook geregeld van dat soort commentaren van mannen. Ligt het aan de meisjes/vrouwen die het niet genoeg vertellen, of het niet in voldoende harde bewoordingen vertellen, of ligt het aan de selectieve doofheid (of aangekweekte domme ‘resistentie’, ttz het cultureel ongevoelig gemaakt worden voor’) van jongens/mannen? Shoot“.

(De discussie is ondertussen te lang om er een samenvatting van te maken die iedereen recht doet, maar op dit moment gaat het vooral over hoe en op welke manier je er over spreekt met mannen die zeggen dat ze ‘het nooit zien’. Ga je op in je frustratie en je boosheid en schop je tegen schenen? Of toch maar weer lief en aardig iemand diets proberen te maken dat het echt vaker gebeurt dan hij/zij voor mogelijk houdt?).

Ook je zegje doen? Maak je lid van onze groep op FB (Niet In Mijn Pretpark) of discussieer op het forum.

Gastbijdrage schrijven over een onderwerp dat je nauw aan het hart ligt? Contacteer ons op nietinmijnpretpark@gmail.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s