Daily Digest – De Schaamhaar/Okselhaar discussie op 10/09/2014

Ik geef het je op een briefje: wie een tijdlang in feministische kringen rondhangt (online zowel als offline) komt er een dag waarop je getuige zult zijn van de schaamhaar/okselhaar discussie, inclusief al dan niet visuele referenties naar 70ies porno. We doen toch met ons haar wat willen versus jullie zijn gebrainwashte trutten die zich plooien naar de normen van het patriarchaat. Ik stel het natuurlijk wat allemaal wat te scherp en zo ging het er niet aan toe, maar de hamvraag blijft: is zo’n schoonheidsideaal dwingend en zijn we willoze slavinnen van marketing en beeldvorming in de media of vinden we geschoren oksels en Brazilians gewoon met zijn allen mooier? Durf je als vrouw vrank en vrij met een bosje okselhaar een mouwloos topje aan omdat je denkt ‘fuck it en wie doet me wat’?

Uiteindelijk draait zo’n discussie niet om okselhaar of schaamhaar op zich, wel over of en in welke mate je baas bent over je eigen lichaam.

En het internet zou het internet niet zijn als iemand niet al een lichtjes hilarische samenvatting had gemaakt van elke discussie ooit over intieme scheerbeurten, nl. The Comment Section for Every Article Ever Written About Intimate Grooming. (Het lezen waard hoor!).

Wat ook het lezen waard begint te worden is ons forum dat je hier vindt. Lezen kan zonder inloggen of registreren, om te reageren heb je een profiel nodig dat snel aangemaakt is.

Sophia Loren

 

Advertenties

2 gedachtes over “Daily Digest – De Schaamhaar/Okselhaar discussie op 10/09/2014

  1. Pingback: Daily Digest – To Pil or not to Pil op 11/09/2014 | nietinmijnpretpark

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s