Daily Digest – To Pil or not to Pil op 11/09/2014

Om te beginnen: sorry voor de taalfouten in de vorige Daily Digest. Haast en spoed en al dat soort gein.

Wel twee dagen bull’s eye op de feministenbingo, toen gisteren juichberichten de wereld in werden gestuurd over de mannenpil die er nu eindelijk toch zou komen. Alleen zal de pil geen pil zijn maar een gel (Vasalgel, wie verzint die namen eigenlijk??) – die in de zaadleider geïnjecteerd zal worden en die verhindert dat de zaadcellen door kunnen. Mannen die toch kinderen willen kunnen via een 2de injectie de Vasalgel laten ‘wegspoelen’.

  • Raakt de Vasalgel door de klinische tests? Er is nog een lange weg te gaan, zodat de datum van 2017 misschien wat optimistisch lijkt. It may never happen ook.
  • Is de methode niet te drastisch/invasief? Er zal toch nog serieus aan bewustwording gedaan mogen worden vooraleer mannen zich en masse in de zaadleiders laten injecteren denk ik. (Laat me gerust weten of je het daarmee eens bent of niet hoor, het is natte vinger werk op dit moment).
  • Verder wel hoera dat er verder onderzoek wordt gedaan naar een voorbehoedsmiddel waar mannen mee aan de slag kunnen, want op dit moment is er enkel het condoom (en dat leidt toch in mijn ervaring tot enorm veel gezaag aan uw oren).
  • To pil or not to pil? Tijdens discussies over pilgebruik merk ik toch altijd enorm veel huiverachtigheid tegenover (langdurig) gebruik van hormonen. Misschien toch even dit nuancerende artikel van dr. Cammu erbij nemen dan. Verder denk ik dat elke vrouw/koppel vooral moet doen waar zij zich goed en comfortabel bij voelen om ongewenste zwangerschap te vermijden. Maar als ik toch een raad mag geven: zoek een goede dokter. Niet zo eentje die al met zijn/haar voorschriftenboekske al in de handen zit als je nog maar binnenkomt. Wel iemand die naar je luistert en antwoord geeft op je vragen. Iemand die zelf ook vragen stelt, en zeker als het over pilgebruik gaat peilt naar je rookgedrag en familiale voorgeschiedenis mbt hart- en vaatziekten.

 

Patient Package Insert for Oral Contraceptives (FDA 079) (8249451687).jpg
Patient Package Insert for Oral Contraceptives (FDA 079) (8249451687)” by The U.S. Food and Drug AdministrationPatient Package Insert for Oral Contraceptives (FDA 079). Licensed under Public domain via Wikimedia Commons.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s