Uitgaan is ook telkens weer je eigen grenzen moeten verdedigen.

Een gastbijdrage van Fay LaMouche voor #wijoverdrijvenniet

Om ook even mijn verhaal te doen. En dit is eigenlijk maar een klein fragment van de dingen die in mijn 21 jarig bestaan zijn gebeurd.

 
Let niet op eventuele grammaticale/spellings fouten. Ik ben te kwaad en te gefrustreerd om daar nu op te letten.

19 jaar

Blokperiode
Ik ging samen ter ontspanning met een vriendin op café. 
We zaten in wat zeteltjes te genieten van ons glas fruitsap. Tot mijn vriendin plots opmerkte dat de jongens, ze waren onze leeftijd, maar bleven staren naar ons. Ik stond er niet echt bij stil en besloot het gewoon te negeren. Een minuut of 10 daarna waren ze verdwenen. 
Onze drankjes waren op, we waren beide wat moe en besloten terug naar haar kot te gaan. Onderweg kruisten we plots dezelfde gasten die ons aan het aanstaren waren, opnieuw dachten we niet verder en wandelden gewoon door. Tot we plots merkten dat ze ons aan het volgen waren. We stopten even aan een winkelvitrine. Ook zij stopten 20 meter verder. Toen we daarna het straat overstaken, deden zij dat ook. Uiteindelijk arriveerden we aan haar gebouw. Waar we snel naar binnen gingen en even wachten in de gang, met het licht uit. Door haar matglazen deur zagen we 2 schimmen van de jongens. Kort daarna hoorden we ze overleggen of ze gewoon op de deur zouden kloppen, of alle deurbellen eens gingen aflopen. Op dat moment is mijn vriendin kwaad geworden. Ze liep naar de deur en begon luid genoeg te roepen om ze af te schrikken. Ik heb nog een uur op haar kot gewacht om zelf nog naar huis te wandelen uit schrik om ze opnieuw tegen te komen op straat.

20 jaar

Een avond Charlatan. 
Mijn vrienden waren al naar huis, maar dat houdt mij niet tegen om op mijn eentje nog wat verder te dansen. En blijkbaar is dat dan weer een uitnodiging om mij ongewenst te betasten. Of dat dacht dit mannelijk exemplaar tenminste toen hij met zijn subtiele dansmoves mijn billen niet 1, niet 2 maar 3 keer aanraakte. Ik had mezelf voorgenomen om me eens goed kwaad te maken als hij het nog eens deed. En ja hoor, daar kwam nummer 4. Ik draaide me om, kokend van woede, gaf meneer een flinke duw en begon kwaad te roepen dat hij van mijn lijf moest blijven. Blijkbaar nogal gechoqueerd van wat er net gebeurde. Helemaal niet verwachtende dat ik nuchter genoeg was om mezelf te verdedigen en te reageren op zijn ongewenste aanrakingen. Hij viel precies nogal uit de lucht. Alsof er niets gebeurd was. Hij verdween, gelukkig.

21 jaar

Een avond Charlatan zoals een ander. Ik ging uit met 2 collega’s en 2 meisjes die we daar hadden leren kennen. Terwijl ik met een van de meisjes stond te dansen werden we plots omcirkeld door een groep mannen die een voor een een poging kwamen doen om ons als dansend te versieren. Ik ben sowieso al niet echt op mijn mond gevallen en ben er ook al niet vies van om ze desnoods van me af te duwen. Maar deze keer hielp dat zelfs niet. Meneer begreep het blijkbaar niet dat ik geen interesse had. Niet om met hem te praten, niet om met hem te dansen. Uiteindelijk droog hij af om enkele ogenblikken later met een briefje van 20 euro in mijn gezicht te staan zwaaien. ‘Wat drink je van me? Ik heb geld.’ Op een nog vrij vriendelijke manier zei ik dat ik niets van hem hoef. Dat ik geen drankje wou. Opnieuw haalde hij zijn briefje boven met dezelfde vraag. Alleen klonk hij al wat geïrriteerder. Ook hier maakte ik hem opnieuw duidelijk dat ik niets van hem wou. Ik merkte dat de barman ons in de gaten hield. Ik draaide me om en ging terug naar mijn collega’s waarop de man besloot me nog wat verder lastig te vallen. Zo erg dat mijn collega tussen ons moest komen staan om het hem duidelijk te maken dat ik écht geen interesse had. Maar ook dat hielp niet. Tot de barman besloot om even met de man te praten. Dan werd ik gelukkig even met rust gelaten. Even. Kort daarna besloot ik uit frustratie maar naar huis te gaan. Wat begon als een fijn avondje uit eindigde in mineur.

En situaties zoals dit komen veel te vaak voor. Dit zijn de 3 verhalen die mij het meest zijn bijgebleven. Maar de lijst van mannen die mijn bh sluiting proberen open te doen, die me naroepen, aanstaren, ongewenst komen schuren tijdens het uitgaan, betasten, kwaad worden omdat ik niet reageer, besluiten me te volgen op straat,… is eindeloos.

‪#‎wijoverdrijvenniet‬

Een gedachte over “Uitgaan is ook telkens weer je eigen grenzen moeten verdedigen.

  1. Pingback: Vrouwen voeren actie met #wijoverdrijvenniet | De Zesde Clan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s